Out of the outback, back in beschaving
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Geja
29 Juni 2008 | Australië, Darwin
ok mensen, ga er maar eens goed voor zitten want dit wordt een lange.
Het is pas ruim 2 weken geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven maar gevoelsmatig is het echt maanden geleden. Mijn tocht door de outback is namelijk zo intensief geweest, ik heb zoveel gezien en gedaan dat ik niet eens een poging ga wagen om het allemaal precies te beschrijven.In mijn dagjournaal heb ik geprobeerd om het gevoel van de outback te beschrijven maar zelf daarin faalde ik jammerlijk dus het hier proberen zou waarschijnlijk betekenen dat ik slaande ruzie krijg met het managment van waarbenjij.nu vanwege een overdosis aan letters.
Maar,om jullie toch een beetje een beeld te geven van wat ik de afgelopen 2 weken heb uitgespookt ga ik toch een halfslachtige poging wagen. Ten eerste omdat ik dat als mijn plicht beschouw en ten tweede omdat je anders praatjes krijgt dat ik me 2 weken lang in een hostel heb zitten bezatten en het hele outback verhaal uit mijn duim zuig ;) Maar nogmaals, ik heb niet de illusie dat deze beschrijving ook maar een beetje haalt bij 'the real thing', dat is simpelweg iets wat je meegemaakt moet hebben.
Allereerst, wat is nou precies 'the Outback'? Grof gezegd zijn dat de binnenlanden van Australie. Maar waar nou precies de Outback begint en eindigd daar zijn zelfs de Australiers het niet over eens. Persoonlijk vond ik de Outback al een paar honderd kilometer uit Adelaide starten. Langzaam zag je de omgeving veranderen in een door de mensen gecontroleerde landbouw en weidegrong, naar een ruig, ontoegankelijk en vooral heel erg leeg landschap. Die leegheid van de outback valt met geen pen te beschrijven of vast te leggen. Tientallen foto's heb ik genomen en daarna weer gewist omdat ze de uitgestrektheid van het land niet konden vangen. Als je net door de outback rijdt kun je niets anders dan je verbazen over dat enorme land met die verbazingwekkende kleuren (het rood van het zand brand zich werkelijk in je geheugen). Maar na een tijdje rijden (= uren achtereen hier in Australie) doet het iets vreemds met je, althans met mij. De verbazing over het landschap blijft, maar omdat je niets hebt om naar te kijken, niets wat je aandacht kan afleiden, blijf je alleen met je gedachten. En door de ruimte van het landschap kwam er ook ruimte in mijn hoofd. Eindeloos heb ik zitten malen achterin de auto tot er ineens een punt kwam waar ik me realiseerde dat ik aan niets meer dacht, dat mijn hoofd leeg was. Ik vertelde dit aan Maui en Floor en die bleken ook dezelfde ervaring te hebben. Een andere uitwerking van de outback op mij is dat ik er helemaal creatief van wordt. Hoe weinig ik het laatste halfjaar voor mezelf heb getekend en geschreven, zoveel doe ik het hier. Ineens heb ik inspiratie te over voor tekeningen, liedjes, gedichten, verhalen en films. Raar wat een plek met je kan doen.
Nou had ik natuurlijk ook wel heaps (= australisch voor enorme hoeveelheden en inmiddels een geliefd stopwoord van ons) tijd voor al deze dingen omdat we de afgelopen weken zoveel gereden hebben. Dagen waarop we 600 a 700 kilometer op een dag rijden zijn gemiddeld en ons record ligt op 825 km op 1 dag. Kilometers die trouwens allemaal gereden worden door Maui, die jongen vind het heerlijk om al coca cola zuipende in zijn ford falcon over de Steward Highway te scheuren. Maar daarnaast hebben we ook echt heel veel gezien en gedaan. Nogmaals, alles vertellen zou teveel zijn maar een overzicht van de dingen lijkt me wel handig, ook gezien de foto's die nog bij dit bericht komen.
De eerste dag zijn we naar natuurpark Flinders Rangers gereden. Honderden kangaroes gezien, waarvan er ook veel op onze weg. Aangezien onze auto niet is uitgerust met een idioot grote bullbarr die ieder klein rotauto'tje hier lijkt te hebben waren wij ook genoodzaakt om voor ieder overstekend beest te stoppen (en terecht natuurlijk). Zo'n bullbarr noemen ze hier trouwens een roobarr (roo van kangaroo), en de filosofie erachter is dat je met zo'n ding vol gas mag door karren als er een kangaroe oversteekt, getuige de 'heaps' roadkill die hier langs de weg liggen. Die nacht hebben we geslapen in Flinders Rangers, als enige in kilometers omtrek. Voor het eerst een 'outback sterrenhemel' gezien; omdat het land zo uitgestrekt, leeg en donker is zijn er ontzettend veel
zeer duidelijke sterren te zien die als een koepel om je heen vallen. Schitterend.
De volgende dag was het doel Coober Pedy, 775 km verder dus vroeg vertrokken. Dit was een lange rit en om de verveling te verdrijven verzonnen we idiote spelletjes zoals toeteren naar roadkill en rode auto's spotten (leuk als je 1 auto per uur tegenkomt ;)). Op deze weg ook onze eerste roadtrains tegengekomen; enorme vrachtwagens (sommigen wel 70 meter lang!) die hier als gekken door de outback scheuren. 's Avonds aangekomen in Coober Pedy en ingecheckt bij een motel. De vrouw achter de receptie ging ervan uit dat Floor en ik alleen waren (Maui zat te wachten in de auto) en liet ons daarom maar voor 2 personen betalen. Echte backpackers als we zijn zeiden we hier natuurlijk niks van met als gevolg dat illigale Maui meteen werd gebombardeerd als ons onderduikers kindje en werd omgedoopt tot Anne Frank. Zodra er mensen aan de deurkwamen propten we hem in de kast (en natuurlijk verzonnen we zo nu en dan wat mensen aan de deur ;))
De volgende dag zijn we eerst naar het plaatselijke ziekenhuis gegaan omdat Floortje een hele nare uitslag op haar gezicht en nek had. Dit was begonnen in Adelaide en was inmiddels zo erg dat haar hele gezicht eronder zat. Bovendien leek ze mij ook te hebben aangestoken alleen was het bij mij veel minder en zat het alleen op mijn armen en rechterbeen (zie foto's). Na 2 uur onderzoeken en heaps van antibiotica en zalf konden we eindelijk Coober Pedy bekijken. Nou, daar waren we snel klaar mee. Dit opaalmijn dorpje staat namelijk bekend om zijn ondergrondse huizen en enorme opaal productie. Het nadeel van dat eerste is dat je ondergrondse huizen niet bovengronds kunt zien en je dus het idee hebt dat je nog door de woestijn tuft, en het nadeel van het tweede is dat deze opaalproducite schijnbaar een idioot soort goudkoorts opwekt wat op zijn beurt weer rare lui met een alcoholverslaving en een douche aversie aantrekt. Voor het idee hebben we nog even een ondergronds huis bezocht (de foto's spreken boekdelen, voor de rest:geen commentaar) en toen met de vlam in de pijp vertrokken. Geer en Goor zouden zeggen: Gillend naar huis! Alleen gingen wij niet naar huis maar was het volgende doel Uluru (Ayers Rock); het nationale symbool van Australie. Natuurlijk kent iedereen deze rots van plaatjes maar om er daarwerkelijk bij te zijn was een bijzondere ervaring. De rots is niet zo massief compact als je zou verwachten maar veel gevormder, iets wat je helemaal merkt als je langs de voet loopt. Daarna zijn we doorgereden naar de Olga's, een soortgelijke rotsformatie als Uluru, die niet zo bekend maar minstens zo indrukwekkend is. Toen zijn we weer teruggereden naar Uluru om de zonsondergang te zien. Tijdens dat proces veraderd de rots namelijk spectaculair van kleur en het leek ons wel gaaf om dit op foto vast te leggen. Niet een erg orgineel idee, zo bleek later, want voor het wisten stonden we tussen honderden, overwegend oudere en buikige toeristen dezelfde foto's als iedereen te nemen. Tot zover spirituele ervaring. Wel mooie foto's trouwens.
Die avond overnachten we op een gratis camping op het Ulurupark, waar we de avond doorbrachten met een groep nederlandse backpackers en een kudde dronken Australiers. Toen Flo en ik 's nachts ons tentje in wilden kruipen stond er een heuse emoe voor! Nou ben ik niet bang aangelegd maar moest wel even slikken toen er een 1,5 meter hoge uit de klauwen gegroeide kip voor mn slaapplek stond. Het beest stoorde zich natuurlijk niet aan ons laffe kkkkkssssstttt van 6 meter afstand en vertrok pas na 15 minuten toen hij het niet meer grappig vond.
De volgende dag reden we door naar het schitterende Kings Canyon waar we 3 uur rondgewandeld hebben. Tijdens onze wandeling kwamen we een Duitse Oostenrijker tegen die hier in zn eentje 6 weken rondtrok in een gehuurde 4 weel drive. Hij was wel toe aan wat gezelschap en wij konden ook wel een fris gezicht gebruiken (vooral arme Maui, die op dat punt 3000 km met 2 vrouwen had gereist ;)) dus besloten we op de camping de avond met hem door te brengen. De camping van keuze had dan wel geen last van emoe's met gevoel voor humor maar wel een ander probleem: dingo's (australische wilde honden). Ik redde een pak noodles dat werd gepikt door zo'n hondsbrutaal mormel. De australische eigenaar stond verderop niksvermoedend te barbequen terwijl de dingo zijn koelkast plunderde. Ik zag het gebeuren en mijn rechtsvaardigheids gevoel kickte natuurlijk meteen in dus al gillend achter de dingo aan. Dat beest kreeg van schrik zowat een bijna doodervaring en maakte dat hij wegkwam, zonder de noodles that is. Apetrots gaf ik de australier zijn noodles terug en toen zei de beste man: 'Girl, that was a very brave but very stupid thing to do.'
Ik heb me nog nooit zo stom gevoeld. Die beesten schijnen namelijk nogal vals te zijn, vooral als er 'heaps' van zijn. En dat waren er op die camping, we konden ze om ons heen horen huilen. Flo en ik waren dan ook maar wat blij toen Bernd ons aanbood om in zijn auto te slapen. Wij lagen met z'n tweeen op een groot bed en de arme ziel lag boven ons in een krap kinderbedje. Bijkomend voordeel van die slaapplek (naast het niet door de dingo's opgevreten worden) was dat we het eidelijk eens warm hadden.Want laat ik jullie vertellen; al die verhaaltjes over Australie als warm land zijn allemaal leugens. Overdag ja, maar 's nachts lagen Flo en ik te vernikkelen in ons tentje met tempraturen van rond het vriespunt. Maar goed, die nacht goed geslapen, wij althans ;)
De volgende dag zijn we naar MacDonalds Rangers gereden, 1 van de vele natuurparken, en op een schitterend strandje onder de volle maan biertjes gedronken met Bernd en 3 vrienden van hem. Voor het eerst weer eens fatsoenlijk gegeten; kangaroevlees van de grill. Tot die tijd moest ik, al kok van de groep, mijn fantastische kookkunsten aanwenden om iedere avond spagetti uit blik op te warmen. Geloof me, na een paar keer 'canned spagetti' krijg je zelfs zin in de roadkill langs de weg.
Dag erop meteen door naar Alice Springs waar we gratis (en illigaal) mochten overnachten in Bernd's luxe hotelkamer. 's avonds uit eten en gestapt. Daarna zijn we zonder Bernd doorgereden richting Litchfield National Park. Bernd nam de trein naar Darwin en we zouden hem later weer oppikken. Overnacht in een klein plaatsje genaamd Tennant Creek op de camping van 2 volledig gestoorde Australiers. De deal was dat we wel op hun camping mochten kamperen, mits we bier met ze gingen drinken 's avonds. Ik heb werkelijk zo hard gelachten om hun verhalen over de mensen die ze ontmoeten op hun camping dat ik er de volgende dag spierpijn van had. Dat is trouwens een ander ding van de outback, je komt hier echt de vreemdste en interessantste types ooit tegen. Omdat het zo afgelegen is hangt er een erg 'ons helpt ons' cultuurtje wat betekend dat iedereen vrienden met elkaar is. Zo pikten wij op een gegeven moment een 66 jarige lifter op die de hele wereld al liftend had overgereisd. Prachtige verhalen had die man, waar we ademloos naar luisterenden. We vonden het gewoon jammer dat hij weer uitstapte.
Na Tennant Creek zijn we doorgereden naar Pine Creek en daar hadden we onze eerste echt warme nachten. Tot je op bed gaat op je slippers rondlopen: heerlijk. In de buurt van Pine Creek waren de Edith waterfalls, een paradijselijke verzameling watervallen waar je bij mag zwemmen. Daar zijn we een dag geweest, hele dag een beetje gezwommen en geluierd, vakantie op vakantie zeg maar. De tweede dag in Pine creek ontmoeten we Bernd weer en zijn we met hem naar Lichtsfield toe gereden. Lichtsfield park is echt een schitterend, relatief klein park. Wat betekend dat je meerdere dingen op 1 dag kan zien en doen. We hebben Berd's auto gepakt en zijn daarmee off road door Lichtsfield gaan rijden. Echt gaaf, met de auto door plassen van 1,5 meter diep. Die dag 3 watervallen gezien en overal gezwommen. In lichtsfield zijn we 2 dagen gebleven en de derde dag zijn we doorgereden naar het bekende Kakadu Park. Die enorme (zo groot als Belgie) park staat bekend om zijn grote populaties kakatoe's, zowel zwarte als witte exemplaren. Persoonlijk vond ik Kakadu park eigenlijk wat tegenvallen maar dat kwam omdat je eerst een uur moet rijden voor je iets kan zien. En bovendien was ik wel toe aan wat beschaving. Dus de volgende dag naar Darwin gereden waar ik nu nog bivakkeer.
Darwin is echt heel erg gaaf, een soort backpackers paradijs waar het iedere avond bal is. We plannen hier een tijdje te blijven wat betekend dat we werk moeten gaan zoeken want het leven is hier duur (denk aan heaps bier iedere avond ;)). Gister hebben we een baantje als serveersters bij het casino geregeld en ik kan waarschijnlijk aan de slag in een kroeg hier. Verder stikt het hier van de leuke mensen, we hadden binnen 1 dag een vriendenploegje gemaakt van Nederlanders en Australiers waarmee we overdag de hele dag aan de rand van 1 van onze 3 (!) hostel zwembaden liggen te bakken in 30 graden. Ja mensen, ik heb het zwaar ;)
Zo, dat is mijn outback verhaal, nu nog zorgen dat de foto's erop komen. Dit probeer ik morgen even want ik moet nu eerst wat eten (mijn kater van gister zegt dat ik veel vette dingen moet gaan scoren ;))
Bedankt voor al jullie reacties op mijn vorige blog, ik heb hard gelachen en even een traantje weggepinkt. Morgen ga ik mensen persoonlijk terug mailen (ja sanne, je ecards komen eraan) en mn hyves bijwerken. Tot dan!
Hou van jullie!
Heaps dikke knuffels
Geja
29 Juni 2008 - 09:42
Gerrit Barends:
Wow, wat een lap tekst. Knap dat je daar tijd voor maakt. Vermakelijk leesvoer!!
Het gaat je duidelijk erg goed daar, wat een mooie herinneringen worden dat straks voor je.
Geniet maar lkkr verder, en blijf posten dan genieten wij mee!!
X Gerrit's family:) -
29 Juni 2008 - 09:53
Madbo:
Poehee, mn brandje brandde alweer heftig, maar nu is dat weer geblust!
Hier is de schoolvakantie begonnen, niets vergeleken met wat jij allemaal meemaakt....
Dingo's, Kakatoes, Emoe's en wat vreemde types brengen jou verhaal weer in een meeslepend en spannend verhaal...in 1 woord WOW!
Wij hier (fam. van Slooten) vinden het zo geweldig dat jij het ook geweldig hebt.
Dus wij hebben ook besloten om te gaan backpacken met ons vijven!
Deze week ga ik alles bij elkaar zoeken en ik hoop op ongeveer 10 kilo per persoon bagage....
Ik ga geen site aanmaken bij waarbenjijnu.nl dat is te ver gezocht.
We gaan namelijk backpacken in eigen land....We gaan naar Limburg, ik ga niet vertellen wanneer, anders hebben we de kans dat er dingo's onze spullen meenemen ;)
Geja, na al dat "gemeak" wil ik je nog 1 ding zeggen.....GENIET!
En oja, laat je niet opvreten door dingo's!
Veel Liefs "in un dikke poes plat op je bek"
(ik zal nou ff je foto's bekieken) -
29 Juni 2008 - 09:57
Je Bleede Moepien:
Lieve Geja,
Waar heel veel geduld niet goed voor is :D
Wat een avonturen maken jullie mee
Ik was via onze smsjes al wat op de hoogte, maar dat stelt niks voor van het verhaal hierboven
De Outback is echt wel de moeite waard geweest, ben echt blij dat je het gedaan hebt
Ik hoop je vandaag even te horen, en anders morgen of volgende week :-)
Hou ook verrekte veel van jou, dikke poes -
29 Juni 2008 - 10:01
Haunting:
Hey Ge,
Damn wat een prachtig verhaal. Ik wist dat Aussie indrukwekkend was maar dit had ik nooit verwacht. Echt genieten daar dus. Ik hoop niet dat al die rare typetjes jou gaan veranderen in een of andere crazy malloot (voor zover je dat nog niet was :wink:).
Blijf me echt vermaken met wat je schrijft.
Geniet er van en hou ons aub wat vaker up to date :D.
Liefs Aren -
29 Juni 2008 - 10:38
Jannine:
-zucht- het verhaal is alweer afgelopen... Ik ga het nog een keer lezen..!! -
29 Juni 2008 - 10:41
Jannine:
Heerlijke Geja!!! Wat een heerlijk verhaal!! Wat een ongelofelijke ervaring allemaal... Dat ga je nooit meer vergeten, echt zo gaaf!! Geniet ervan want voor je het weet sta je hier weer gewoon onder de vuurtoren ;-)
Dikke poes,
Jannine -
29 Juni 2008 - 11:44
Nog Ff Janny:
Gé, kijk je ook even op mijn hyves?
Daar staan nl drie recente foto's van André op
X -
29 Juni 2008 - 22:00
Anna:
wat een héééééééééééééééééééééééééééérlijk veroal !!
succes daar in aussie -
30 Juni 2008 - 05:02
Wauw ge, i'm impressed!
Wat n geweldige avoturen heb jij al meegemaakt!
Kus -
30 Juni 2008 - 10:15
Ellen:
Geja, wat een superverhaal! Het mag volgens jou dan niet beschrijven wat je daar meemaakt, maar het is gaaf om te lezen hoor! (zelfs voor iemand die je eigenlijk alleen maar kent van het buffet/minigolfavondje van het FD, haha)
Have fun daar! Ik ga je verhalen zeker blijven volgen de komende tijd.
Ellen -
30 Juni 2008 - 11:10
Grietje Ik Wil:
.......FOTO'S :D -
30 Juni 2008 - 12:03
Tim:
GEJA!!!
Neem een kangeroe mee ? :)
Ik verveel nme dood sirrieus mischien ook maar gaan backpacken? :P mag vast niet van janny :P heb niet veel te melden! Alleen wel een Dikke kus!! en leuk stukje geschreven! :)
KUS!! :D -
30 Juni 2008 - 15:51
Eunice:
hee geja zit nou oens zolderkamertje aan het soppen....bleeh
je verhaal is weer leuk geschreven , mooie afleiding...klinkt allemaal erg gaaf!
poes van mij -
30 Juni 2008 - 17:34
Papa:
hee lekker meisje van me -
30 Juni 2008 - 17:42
HEEEE:
Papa, had je het tegen mij? :D
Grapje man, gelik janken ;) -
30 Juni 2008 - 17:48
Papa:
nog een keer dan lekker meisje van me,ik drukte per ongeluk een verkeerde knop in dus bij deze nog een keer proberen. Wat een avonturen in een zo korte tijd en het mooie is Geja je maakt het nog mee ook!! Het is voor ons als achterblijvers heel wat als we weer even een teken van leven hebben, maar gelukkig je maakt het dubbel en dwars goed met zon lang verhaal.Ik hoorde dat je het verhaal van het hertekamp mooi vond, maar zo was het wel! nou meisje van mij een paar hele dikke poesen, kijk vooral goed uit en tot horens love you xxxxx -
30 Juni 2008 - 17:53
Judith:
Lieve Geja, wat een prachtig verhaal en mooi om te lezen wat de outback met je doet en bij je boven haalt. Ik ben blij dat je weer terug bent in de bewoonde wereld. Dikke kus -
01 Juli 2008 - 12:23
Cel:
o ja en de foto's dan??Ben zo ontzettend benieuwd naar je artistieke impressies van Australie!
Doei lieve Geja -
02 Juli 2008 - 03:11
Geja:
Die foto's hebben wat vertraging, ik probeerde het gister in een internetcafe en toen knalde het hele internet er daar uit. Slecht karma denk ik haha. Ik zit nu in een duur internet cafe om mijn cv uit te printen, ik ga op banenjacht vandaag. Kijk even of ik vanavond weer in het internet cafe terecht kan.
Poes -
02 Juli 2008 - 05:53
Spannend!
Maar met jouw uitstraling en ongetwijfeld schattige nederlandse accent liggen ze binnen not time aan je voeten! Let maar op :)
Had je mn inbox berichtje nog gekregen???
Kuskus -
02 Juli 2008 - 06:38
Spannend!
Had je mn inbox berichtje nog gekregen???
Kuskus -
02 Juli 2008 - 17:22
Lub:
Man Geja wat een avonturen ik voel me zo saai, haha. Vorige week nog een hoop leuke verhalen van Niels gehoord! Nou ik wacht je foto's af en een dikke poes! -
02 Juli 2008 - 22:44
Bert:
Chicky!
Hier deed je het allemaal voor. Of niet dan? Hoe was het om een paar weken zo afgesloten te zijn? Alleen maar aangewezen op elkaar.
Ik dnek dat velen hier jaloers op je zijn.
Ik stel het me voor dat je door gebieden komt waar die vage national geographic gasten ook wel eens doorheenprutsen in hun LIVE opgenomen survival tochten. Jullie hadden gelukkig een auto (met chauffeur). Dit moet een droomervaring geweest zijn.
Ik ben heel trots op je en blij voor je dat je dit ervaart.
Wat mij betreft hoefde je geen excuses te maken voor het late nieuwe bericht.
In zo'n reis door Australie ben je even je eigen leven aan het leven. Vooral in zo'n outback. Wanneer je geliefden thuis dan even naar de achtergond verdwijnen ervaar je zo'n reis juist extra intens!
Nu aan de slag. Een beetje werken. Ben benieuwd hoe jou dat afgaat.
Dikke poes.
03 Juli 2008 - 10:26
Francisca:
Verdomme, ik was je kwijt, op Google heb ik je weer gevonden. Vandaar mijn late reactie.
Inderdaad weer een prachtig reisverhaal, hoewel je mij niet wijsmaakt dat er geen zuippartijen zijn geweest. Of is dat voorbij sinds je terug bent in de beschaafde wereld?
Ik heb een paar filmpjes bekeken, over beschaving gesproken.......
Gebruik het woord kut nooit meer, laat dat maar aan mij over.
Dag Geja, hartelijke groeten uit het refo dorp Krimpen aan den IJssel.
03 Juli 2008 - 10:36
Sanne:
love you loads baby
xxx -
03 Juli 2008 - 15:24
Mirjam:
Geja, je moet terug komen haha. Nog even en ik pleeg zelfmoord in die WABU zo zonder jou! IK WORD GEK en wil ook met jou koala's kijken. Maar ach, echt super wat je allemaal meemaakt. Geweldig is het daar he! Ik mail je binnenkort even alle in's and out's van de wabu roddels (zal een kort mailtje worden haha). Have heaps of fun, miss you. x -
03 Juli 2008 - 19:51
Mannutjun:
Meisien,
Geja en avontuurlijk Aussie (Allitereert als een dolle) binnenkort verkrijgbaar bij de bekende boekhandel. Super! Heb je trouwens je Cv nog gekregen. Net dat ik het had verstuurd flikkerde het interpret eruit! De ketjus hebben weer een lijstje nieuwe nare woorden geleerd voor op straat.
O ja Muis (van jou :p) heeft gister-avond of nacht de kraan open gekregen welke ik vanmorgen maar weer heb dichtgedraaid. Ik denk dat er ongeveer 150 liter per uur wegstroomd, wanneer Muis (want Pip van mij doet zoiets niet) om een uur of 3 s'nachts de kraan heeft opengezet en ik om 7 uur............ reken uit je winst Vitens!! Bizar.
Dikke poes lekkere -
04 Juli 2008 - 04:47
Frans En Geertje:
Lieve janny wil je Geja de groetjes van ons doen?
Weet niet hoe alles werkt maar wat ik lees van haar gaat het haar daar prima af
En wat gaat de tijd toch snel de weken vliegen om,voor je het weet is ze weer terug.
Groetjes van ons.
04 Juli 2008 - 09:12
Geja:
man man man Zit ik die foto's aan het opladen werkt dat waardeloze programma niet! Heb nu maar 91 van de 320 foto's kunnen opladen. Probeer het later nog eens. Waardeloos waardeloos!!!!
Update:
Heb waarschijnlijk 2 banen. Als schoonmaakster in ons hostel in de daguren en 's avonds in de kroeg. Moet zaterdag en zondag 2 proef dagen draaien voor die laatste en dan hoor ik of ik mag blijven.
Lieve lieve lieve cel, ik krijg helemaal niks van jou en daar baal ik als een stekker van. Krijg jij ook niks van mij?
Ab, ik lag in een deuk om je verhaal. Dank je wel voor het CV, huij is super!
ga ff kijken of ik er nog wat fot's op krijg -
04 Juli 2008 - 09:21
Aaaaaaaahhhhh!
Hier word ik gek van, probeer het later nog wel eens!!!! Voordat ik die aziaat die weer naast me zit in elkaar mep! -
04 Juli 2008 - 21:40
eandeluk een poar foto's
ik wor steeds maar jaloerser...allien die wilde dieren dat oeft van mai niet,maar de rest........zucht -
04 Juli 2008 - 22:49
JANNY:
Poppe,
Kom ik om 11 uur thuis, ja na een lange maar heel gezellige oppasdag, zit lekker relaxt mijn hyves te beantwoorden, kijk ik op mijn andere netwerk ;) lees ik dat je foto's geplaatst heb, zo GEWELDIG leuk om te zien, ik kan het je niet uitleggen!!!!
En ik geef er geen barst om, sorry, dat het er 91 zijn ipv 320
De rest zal heus wel een keer volgen :D :D
Ik heb je al een paar keer een sms gestuurd, maar ws heb je die niet gekregen
Gaan Flo en jij nog aan de slag bij dat casino gebeuren, of heb je voor niets de hele dag om zwarte ballerina's (waar je heel goed mee kan zitten) gekocht? :D
Hier is het een levendige boel.... we hebben gasten, een cavia die Bruintje heet, en onze logeerhond Trix is sinds vandaag ook weer bij ons
Jaap gaat naar Finland, fijn hé?
De kanarie van Jaap is bij iemand anders, je papa zei; Jaap, Trix mag je brengen maar die **** vogel zoek je maar een ander adres voor, haha
O ja ik moet ook nog een albino kikker bloedwormen voeren......
Je papa zegt maar niks meer ( sorry Geert)
Ik duim voor je dit weekend, zal nog meer aan je denken, en hoop echt dat je die banen krijgt, maar eigelijk weet ik wel zeker van wel!!
Naar mijn weten ben je op huishoudelijk vlak goed opgevoed, oejoe :D
Lekkere ik mis je, hou van je, en we spreken elkaar snel weer
Oenderd dikke poesen, in nog zo'n bietjen
04 Juli 2008 - 23:21
Nog Ff:
Was het deze profielfoto?
Kdenk het wel :D
Hij is mooi.... -
05 Juli 2008 - 07:13
Jan Van Berend:
Man, man, bin totel los van al dat gelees in gekiek, maar spannend oor.
Geniet ur van dan kuun je loater un bult vurtellen. -
05 Juli 2008 - 09:50
Bernd:
Heya,
this is the duitse Oostenrijker :-) Tried to read a little bit through your text, got somehow the idea what you were writing about in Dutch. However, I think our cooking was pretty smakelig ;-)
Take care and have even more fun in Australia!
P.S.: East Coast is not that splendid, Outback was heaps better. People are somewhat devestating here ;-) -
05 Juli 2008 - 12:10
Judith:
He Gé, wat heerlijk om je foto's te bekijken en jou dan ook weer even te zien. Het grootse van de outback is denk ik echt niet te beschrijven, maar moet je voelen en ervaren.
heb dinsdag even met Marieke bijgekletst en onder het genot van een rosé was het weer meer dan genieten.
Ik word nu wat ingebouwd door de was die Koen aan het ophangen is, dus ik geloof dat het hier maar weer even bij blijft.
Komende week ga ik eindelijk echt een uitgebreide mail aan je schrijven.
Dikke kus en ik mis je wel een beetje erg. -
05 Juli 2008 - 13:32
Euncie:
gave foto's oor ge! -
08 Juli 2008 - 00:51
Dag Lekker Maotjen:
Ik ben vrienden geworden met Sonja vandaag, en zie hier het resultaat.... kwart voor drie, en ik ben wakker
Mijn maag moet weer wennen, jammer dan!!!
Gisteravond regende het zo, dat ik trix niet uit kon laten, nu is het droog, dus kan ze mooi ff plassen
Vandaag ben jij aan de schoonmaak, ben benieuwd of het te doen is
Maar je bent de vis gewend, dus hier draai je je hand niet voor om toch?
Succes ermee, we horen wel hoe het was
Love you, liefste maotjen
X -
08 Juli 2008 - 15:52
Elsemieke:
Hee Geja,
hier een berichtje van het nichtje van Floortje, ik had al zo lang niets meer van haar gehoord dus ik dacht dan maar even via deze weg! super leuke verhalen zeg echt helemaal geweldig! echt fijn dat jullie het zo naar je zin hebben, vind het echt leuk om te lezen, vooral omdat al die verhalen gewoon onwaarschijnlijk lijken! nou geniet ervan en geef me nichtje maar een super dikke kus van mij!
Liefs Elsemieke -
08 Juli 2008 - 16:38
Cel:
Nope..helemaal nix..Wat n drama is dit zeg?!!
Mn mailtje wel gehad??
Dikke vette knuffel -
08 Juli 2008 - 17:03
Bert:
Nou, ik heb die foto's even gecheckt, maar van alle vrouwen die mijn deze compilatie bevat, ben jij de lekkerste! -
08 Juli 2008 - 20:38
Mannutjun:
Ge..............ik moet murrugun ongur ut mes. HELL! Ik docht ik meld ut ff. Kreet! Ik wiet ut ik bin un mietjun maar ik docht misschien is dit du manier om ju ff ovur tu lottun koemun :p
meen meisien -
09 Juli 2008 - 18:12
Marian:
hey Geja bereid je alvast vuur...Jannie,Wim en ik koemen zo gauw muugelijk joen kaant op
wai winnen nl murregen 25 miljoen euro :wink: -
09 Juli 2008 - 18:13
Marian:
sorry ik vergat dat je pappa ok mie komt :smile: -
10 Juli 2008 - 18:23
Snik Snik:
ut got niet duur
gelokkig binnen we gezoend :wink: -
11 Juli 2008 - 22:11
Janny:
Lieve, lieve, lieve Geja
Wil je als je tijd hebt, de rest van je foto's plaatsen?
Ik heb ze nl bij Maui gezien, maar ik wil die van jou graag zien
Krijg je ook een poes van mij ;)
Love you always :D -
13 Juli 2008 - 13:25
Niels:
HEY Geja
Dat heb je toch goed vertaald, het is erg lastig uit te leggen hoe groot en mooi het daar is !! je zit zeker in Melalucas on Mitchel in Darwin. (Doe de groetjes aan barman Steve) Nog veel succes met je verdere reis.
groetjes uit het regenachtige Nederland