Darwin: Slapen is voor mietjes!! - Reisverslag uit Perth, Australië van Geja Urk - WaarBenJij.nu Darwin: Slapen is voor mietjes!! - Reisverslag uit Perth, Australië van Geja Urk - WaarBenJij.nu

Darwin: Slapen is voor mietjes!!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Geja

08 Augustus 2008 | Australië, Perth

Hee allemaal!

Na weken van stilte gaat het er nu dan eindelijk van komen: Een heus nieuw blogbericht! Situatie schets van dit moment: ik zit achter een laptop op een bank in een huiskamer in Perth, heb net mijn toast met ei op en slaap vannacht op mijn eigen tweepersoonsbed. En dat allemaal voor nop. Ik begin een aardige sjacheraar te worden vrees ik. Maar goed, genoeg over Perth, de tijd die ik hier heb is zo geweldig dat het zijn eigen bericht verdient dus dat komt nog. Nu eerst Darwin, de plaats waar ik de afgelopen 5 weken mijn tijd heb doorgebracht.

Toen we net in Darwin aankwamen viel ons meteen op hoe klein de stad was. Het echte centrum bestaat uit 1 grote straat en misschien 3 zijstraatjes waar het allemaal gebeurd. Maar daar gebeurd het dan ook echt! Darwin is backpackers paradijs, als je er over straat loopt zijn driekwart van de mensen die je ziet backpackers. Je kunt er echt iedere dag van de week ruig uit je bol gaan als je wil, en het grootste deel van de backpackers populatie doet dit dan ook. Met als gevolg dat iedereen er overdag als een zombie bijloopt, en klaagt over een enorme kater en 's avonds pas tot leven komt om de kater van de volgende dag te kweken. Een soort alcohol vampieren zeg maar...
Het hostel waar we verbleven was 1 van de grootste in de stad, met een enorm dakterras, een bar en 3 zwembaden. Ik voelde me daarom een beetje verloren toen ik daar voor het eerst binnenkwam, ik kende alleen Floor en toen werd ik ook nog in een andere kamer dan haar geplaatst. Ik kwam die bewuste kamer binnen en werd gewoonweg in mijn gezicht geslagen door de sokkengeur die er hing. Nou ben ik geen klager en heb al behoorlijk wat gore kamers gezien (zie: melbourne) maar dit was gewoonweg ondraagelijk. Floor weigerde zelfs om de kamer binnen te komen en bood me onmiddelijk haar bed aan voor die nacht. Natuurlijk waren we al gewend om naast elkaar te slapen dus dat was het grootste probleem niet. Die avond gingen we uit, namen afscheid van Bernd en kwamen al met al dus nog behoorlijk laat in bed. Vreemd genoeg was de kamer nog steeds leeg ondanks dat 2 van de bedden beslapen waren. We waren behoorlijk moe en vielen bijna in slaap toen de deur open zwaaide en 2 stomdronken australiers binnen strompelden. De ene kleedde zich uit, plofte op het bed en viel in een coma en de andere klom in het bovenbed en begon te praten. En praten. En praten. En hij hield pas op toen we hem plechtig met de hand op het hart hadden beloofd dat we de volgden morgen met hem zouden ontbijten. Zo gezegd zo gedaan en deze twee Australiers weken de eerste week niet meer van onze zijde. Dit waren Danny en Shannon en op dit moment logeer ik in Danny's huis en zit achter zijn laptop. Een typisch voorbeeld van de Australische gastvrijheid.

(kleine noot van de schrijfster ;) Mijn lokatie is inmiddels veranderd van een warme gezellige huiskamer in Perth naar een shabby internetcafe'tje in koud Sydney. Ik plaats dit bericht alvast zodat ik de foto's kan uploaden en ondertussen tik het af

OK. Nadat Danny en Shannon naar huis waren gegaan merkten wij een vreemdsoortige lichtheid in onze portomonee. Het leven in Darwin is namelijk nogal duur (drankjes zijn er niet eens gratis! Nou vraag ik je!) en bovendien hadden we ook al behoorlijk wat geld uit gegeven tijdens onze reis naar Darwin toe. Dus moest er nodig een baantje gevonden worden. Na een dag van overal solliciteren en cv's achterlaten kon ik mezelf ineens gelukkig prijzen met maar liefst 2 banen! Een als een 'house keeping lady' in het hostel waar ik verbleef en een baantje achter de bar van een hele mooie, grootte Ierse pub genaamd Shannanigans. Ik had de dollar tekens al in mijn ogen toen ik ze allebij aannam maar al snel besefte ik dat 70 uur werken in de week wel wat veel was. Ik werkte als schoonmaakster van 9 tot 4 in het hostel, ging een paar uur pitten en moest dan meestal van 7 of 8 tot 3.30 in de pub. Zwaar, maar goed, je verdient wel heel veel geld en maakt weinig op omdat je altijd aan het werk bent. Bovendien was ik al snel een beroemdheid in het hostel waar ik verbleef, ik was het meisje dat ze 's avonds dronken voerde en 's morgens wakker maakte en bekertjes water voor ze haalde om hun kater te verzachten. Bovendien vond ik het heerlijk om weer achter de bar te staan, merkte dat ik dat best wel had gemist. En dit barwerk was echt een uitdaging, je had 18 (!) soorten tapbier, wat je kon tappen in 3 verschillende soorten glazen (wie elk weer 3 verschillende namen hadden). En dan heb ik het nog niet eens over het shockerende aantal sterke dranken een flesjes aanbod. Bovendien verwachten ze van je dat je binnen 5 minuten een tap kan verwisselen (nadat ze het 1x voor hebben gedaan) en de bar schoonhoudt. En dit alles terwijl je de bestellingen van je onverstaanbare (want: over het algemeen Ierse) klanten probeert te vertalen. Chaos alom dus, maar zoals ik al zei, ik genoot ervan.
Het schoonmaakwerk was erg zwaar (backpackers zijn een smerig volk ;)maar gelukkig had ik erg leuke collega's. Floortje natuurlijk, die de public places van het hostel deed, lieve, bescheiden Welshe Becky en Kelly, een knotsgekke lesbische, getatoueerde Australische met een heeeeeel klein hartje. Via Mijn andere werk leerde ik Britse Holly kennen, en via haar haar eveneens britse vriendin Helen. Yvon, een boomlange, beeldschone Duitse was 1 van mijn roomies, Engelse Wayne, die een vriend van ons was in Adelaide kwam ineens naar Darwin, met in zijn kielzog de ierse kwik,kwek en kwak: Johnny, Steven en Ronan en ergens anders plukten we Engelse Kath vandaan. En voordat ik het wist had ik ineens een enorme vriendenploeg wie 24/7 om me heen zwermde. Heerlijke mensen, ik heb zo met ze gelachen en idiote dingen gedaan, dat ik de helft al niet meer weet. Het maffe van vrienden maken in Australie is dat je binnen een hele korte tijd heel erg close wordt. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat we allemaal ver weg zijn van onze familie en daarom op zoek surrograat familie ofzo. Met als gevolg dat we onzelf na een week als gezin bestempelden, met Wayne en ik als vader en moeder, omdat wij de verstandigsten (lees:minst vaak dronken) van het stel waren. Dit waren de mensen die mij weer aan het lachen maakte toen ik ontslagen werd van mijn bar werk (3 dagen voor mijn vertrek, een lang verhaal) en samen met mij huilden toen ik wegging.

Mijn afscheid van Darwin was erg zwaar, ik moest dag zeggen tegen Floortje, die ik de afgelopen maanden non stop om me heen had gehad en waar ik erg aan gehecht ben geraakt en van mijn gezinnetje die nu waarschijnlijk loofhutten houden zonder hun pa en ma (Wayne is terug naar huis) ;) En ik moest afscheid nemen van Darwin, dat gekke kleine backpackers stadje, met maar 1 hoofdstraat en waar iedere inwoner een jonge reiziger lijkt te zijn. Van het weer daar, gemiddeld 30 graden, van uitgaan op je slippers tot diep in de nacht, van de gezamelijke kater die iedereen deelde, van afhaal voedsel iedere dag omdat je te lui en moe was om zelf te koken, van tot diep in de nacht op het stand zitten luisterend naar allerlei soorten muziek uit alle windstreken, van de hilarische gesprekken die ik voerde met mensen als ik 's morgens hun kamer kwam schoonmaken,van de Ierse humor in Shannanigans, van het veilige gevoel dat ik daar had, van, van, nou ja, eigenlijk van alles. Maar goed, ik moet verder, daarom ben ik hier. Dus daarom: Dag Darwin! Hallo Perth! (en inmiddels al Hallo Sydney en Sanne!) Jeeeej!!!!!!!!!!!!

• 08 Augustus 2008 - 04:36

Sanne:

he geja, die drankcursus steld geen fuck voor. we konden het stencilboek erbij houden, en we kijken de laatste 1,5 uur documentaires over hoe je een kater krijgt....
    Ik had immers nog internet tijd over dus danica en ik zijn wat aan het lanteflanteren. Om 3 uur kunnen we weg, dan koop ik nog beltegoed en dan kom ik naar t hostel. (Zet je de sydney fotos er ook op..?Niet dat je iets van sydney ziet..)

• 08 Augustus 2008 - 05:12

Geja:

panne

Ik heb mijn fotolimiet bereikt. kan niet eens al mijn Darwin foto's kwijt. Shit. Dus jannutjun... Als je dit leest :smiekendsnuutjun: ;)

Moet jij nog niet naar de bank? En had je een foutloze toets? (zoniet dan treiter ik je voor het leven haha)

x

• 08 Augustus 2008 - 05:32

Geja:

ok, mijn uploading skills worden al minder, die stomme site heeft nu al mijn fto's door elkaar gegooit. Bovendien is het nog niet eens de helft. Ggggggrrrr. Ik kijk even wat ik kan doen.

• 08 Augustus 2008 - 06:19

Jannine:

Wauw!! Ik ga vanavond lekker lezen..!! :D

• 08 Augustus 2008 - 06:27

Jannine:

Ik kon toch niet wachten tot vanavond...! Dus gaan er tien minuten van mn pauze af, ofzo... Wat lekker om weer wat van je te lezen! Dat was echt te lang geleden hoor!!! En Sanne is dus bij je, hoorde ik al van je moepien! Gaaf hoor!!! Waarom moest je afscheid nemen van Floortje dan?

Enne, dat ontslag verhaal krijgen we nog te horen?

Dikke knuffel,
    Jannine

• 08 Augustus 2008 - 07:53

Haunting:

Hey Geja,

Wat een fantastisch verhaal weer. Laat toch weer ff de sfeer onder de backpackers voelen. Tja je familie verlaat je maar sanne krijg je er voor terug :D.

ben ook bezig met een soort van backpackreis. 2 maanden japan (miss meer als er een geldschip komt).

zo nu ff foto's kijken :D

liefs Aren

• 08 Augustus 2008 - 10:45

Francisca:

Zuipen, lullen, werken en slapen. Kom je nog aan leven toe?
    Je verhaal heb ik met plezier gelezen, in het weekend zal ik de foto's bekijken.

Het goede!

• 08 Augustus 2008 - 19:06

Smiekendsnuutjun :

Geertruida!!!!

Super dat je de tijd hebt genomen om ons te vertellen wat je de afgelopen weken uit gevreten hebt.... grapje man, gelik janken
    Ik geniet van onze telefoon gesprekken, maar vind het heerlijk om alles te lezen en de bijbehorende foto's te zien
    Je papa zei over de bazin van het schoonmaakwerk; wat een lelijk kreng!! 't Lijkt wel een heks.... :D
    Ik ga het nog ff een paar keer lezen, en je foto's bekijken
    Ik heb trouwens nooit geweten dat jij zo'n paar grote pappen had, haha
    Lief, je kan er weer foto's opzetten, hoor?lees je snel weer

Hou van je, always, kus

• 08 Augustus 2008 - 19:08

Nog Wat:

Pas je een beetje op onze Sanne.....???

;-)

• 08 Augustus 2008 - 20:48

Papa:

Hee lekkere ik val van de ene in de andere verbazing van wat je allemaal meemaakt daar!
    gaaf en ongelofelijk zoveel dingen als je doet en zoveel mensen als je ontmoet, ik denk dan bij mijzelf thats my girl!!!!
    En nog eens even wat : als ik vroeger om wat voor reden het ook was, toevallig je haar moest doen en ik kreeg er met pijn en moeite een staart (of wat er maar ook op leek) in, dan dacht ik bij mijzelf wel eens knip af die zooi dat is veel makkelijker, maar als ik nu je foto's bekijk en ik zie zo'n mooie meid ZONDER toppe ja dan ben ik best wel een beetje GROOS!!
    Ik vond het erg gaaf om je weer even te horen en ik hoop dat je nog heel veel mag genieten!
    Hele dikke kus voor jou en ook een voor Sanne Papa

• 09 Augustus 2008 - 17:07

Jenneke:

he geja!! hoe is het met je? sprak je moepie in de winkel. maar zo te zien heb je het daar super!!! word gewoon een beetje jaloers op je. maar hier hebben wij het ook super, we zijn met janneke op fuif geweest in meppel ook super gezellig!! groetjes jenneke

• 09 Augustus 2008 - 18:35

Roel:

hè geja, mooie verhalen!!! ben beetje jaloers.

• 09 Augustus 2008 - 23:45

Billy Boy:

Dag lekkere. Toch maar weer eens een berichtje van mij. Ik blijf je site wel volgen hoor, ook al post ik niet altijd bericthtjes. Ik zie dat je het enorm naar je zin hebt daar. Houden zo en geniet er nog van. We zien je aan het einde van het jaar weer! Ik weet niet of het dan hard zuipen wordt in de Wabu. Daar kom ik niet zo veel meer. Beetje lang verhaal...Het lijkt wel of ik begin in te kakken sinds jij weg bent. Hoe kan dat nou?

Anyways... Geniet en ervaar.

We missen je.

Billy Boy