Kleine plaatsjes en grote beslissingen - Reisverslag uit Sydney, Australië van Geja Urk - WaarBenJij.nu Kleine plaatsjes en grote beslissingen - Reisverslag uit Sydney, Australië van Geja Urk - WaarBenJij.nu

Kleine plaatsjes en grote beslissingen

Blijf op de hoogte en volg Geja

30 Oktober 2008 | Australië, Sydney

Hee allemaal!!!

Na veel te lang zwijgen weer een berichtje, een korte deze keer want het internet is werkelijk niet te betalen hier. Ik ben op dit moment in een klein plaatsje genaamd Kalberry, nog steeds aan de westkust. We zijn hier lichtelijk gestrand nadat onze vriend foetus ons heeft afgezet en terug is gegaan naar Geraldton. Ach, er zijn ergere plaatsen in de wereld om te stranden, Kalberry heeft een paar prachtige stranden en een leuke pub waar we onze nieuwe verslaving kunnen praktiseren: Pool! In Mount Magent was dat namelijk 1 van de weinige dingen waarmee je de tijd kon verdrijven, dus was het halve dorp een pool prof maar nu dat we terug zijn in de bewoonde wereld en met mensen van onze eigen leeftijd spelen blijkt al dat oefenen zijn vruchten te hebben afgeworpen. Ik met mijn gemankeerde motoriek kan waarlijk een behoorlijk potje pool spelen! Maar goed, morgen vertrekken we alweer, omhoog naar Coral Bay om daarna naar Karratha te gaan om werk te zoeken.

Goed. De grote beslissing. Jullie voelen het waarschijnlijk al aankomen, ik heb vandaag de knoop doorgehakt en besloten om langer dan 7 maanden in Australie te blijven. Zoals het er nu uitziet heb ik geen tijd om de oostkust zien, wanneer ik terug zou gaan in december. We moeten hier wat meer verdienen om daar daadwerkelijk goed te kunnen leven (de oostkust is duur, banen slecht betaald en er is bovendien veel concurrentie). Ik denk dat ik mijn hele leven spijt zal hebben als ik niet dat deel van Australie ga bekijken. Bovendien is er heel weinig waar ik echt voor terug moet komen naar Nederland. Ik heb geen baan, geen huis, geen relatie en vooral: geen plan. Ik wil eerst een aantal dingen voor mezelf op een rijtje hebben voordat ik terug kan gaan.
Dit alles betekend wel dat ik mijn ouders "25-jarige huwelijksfeest" ga missen en dat ik al mijn geliefden thuis nog langer moet missen. Dat spijt me echt, en ik heb ook geworsteld met die dingen maar ik denk dat ik dit nu echt voor mezelf moet doen. Overigens heb ik nog geen idee wanneer ik dan wel terug kom, ws wanneer het geld op is of wanneer ik terug moet (dat is in mei volgend jaar)

Dus, allerliefsten van me, hoop dat de bom niet al te groot is. Hou van jullie.

Dikke poes
Ge

• 30 Oktober 2008 - 08:03

Janny:

Ik bin groos op je!!!!
    Poes

• 30 Oktober 2008 - 08:30

Marian:

moeilijke beslissing(vor joe en je papa en Janny)
    maar ik kan dur wel inkoemen dat je ut doen...je eawen nou de kaans

x Marian

• 30 Oktober 2008 - 08:39

Haunting:

Hey geja,

Idd een moeilijke beslissing maar je moet af en toe het ene laten vallen om het andere te kunnen doen. (of wou je langer blijven omdat ik pas in april terug kom :P)

Veel plezier daar nog iig en geniet er nog van nu het nog kan (zolang het geld het toelaat eigenlijk)

XxX Aren

• 30 Oktober 2008 - 08:45

Marian:

ps:dan moet ik nou toch om een karstkoart vor joe :)

• 30 Oktober 2008 - 09:10

Jannine:

Shocking!!!!
    WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Wel heel erg stoer van je..... Dat je zo lang zonder mij kunt zeg....! ;-)

Kus,
    Jannine

• 30 Oktober 2008 - 09:12

Cel:

Hi moppie,

Ik snap 't, begrijp dat nu je er bent je beter maar in een keer kan doen wat je wilt doen. Maakt niet dat ik je niet nog meer ga missen:(
    Geniet van daar, denk nog niet aan een plan voor als je terugkomt, doe dat lekker als je terug bent. Alle tijd van de wereld!!
    Geniet er juist van dat je je nergens druk om hoeft te maken. (behalve dan geld om rond te komen..:) )

Love you kus

• 30 Oktober 2008 - 09:30

Albert S:

Ach man daar komen ze ook wel weer overheen. Doe lekker je ding daar de geniet vooral. X ap

• 30 Oktober 2008 - 10:34

Mir:

He Lieve Ge!

Wat goed dat je langer blijft!! Je hebt groot gelijk, je ben t er nu en je moet er nu heel hard van genieten. Daarna is er nog tijd genoeg om iedereen te zien. Hartstikke goed dat je langer blijft! Geniet, geniet, geniet!!!

Dikke kus Mir

• 30 Oktober 2008 - 10:34

Francisca:

Tja, een moeilijke beslissing die je niet zomaar neemt. Voor je ouders zal het een behoorlijke tegenvaller zijn. Je bent een volwassen vrouw die zelf haar leven bepaalt, voel je daarom niet schuldig.
    Ik heb bewondering voor je besluit.
    Dag, lieve meid!

• 30 Oktober 2008 - 11:09

Madbo:

Ups, oordan ik eaw maar iene garage oor...
    oeja, dan moet je maar as je trogge koemen een Dora skilderen op een kiengerkamer (idee)
    Tja je zullen toch wier wat monnie moeten eawen....hahahah;)

Geja, wat ik eagelijk wou zeggen is dat ik bewondering in respect vor je eaw!

Go for it!

Poes plat op de bek van oens allegoar

• 30 Oktober 2008 - 15:01

Sander:

ja dat verwachtte ik eigenlijk al wel hoor. Wel kt dat t nou nog langer duurt,maar hey, we survived Vrijheidswijk, dus dan lukt dit ook:) Je wordt intussen wel een erg digitale entiteit over here. Niet koel. I prefer the real GvU. Enjoy the view gekske, kussie uit hierzo.
    x

• 30 Oktober 2008 - 17:41

Judith:

Lieve Ge,
    eigenlijk wist ik het al wel door je mails en kan je daarom ook je keus alleen maar begrijpen. Alees op een rij zetten gaat niet vanzelf kost tijd en heeft ruimte nodig. Ik ben trots op je dat je zo'n goede keus voor jezelf hebt gemaakt.
    Natuurlijk vind ik het jammer want ik mis je, wil gewoon veel met je kletsen met een wijntje in de hand. Ik vrees dus dat we dat heel erg moeten inhalen als je terug bent.
    Lieverd ik bewonder je keus!!
    Dikke kus en knuffels

• 30 Oktober 2008 - 19:15

Wilbert (Billy):

Snik....

Nu moeten we je nog langer missen. En het duurde al zo lang. Toch vind ik het tof dat je hiervoor kiest. Zo'n kans krijg je niet gauw nog eens. Meid, geniet met volle teugen. Wij zijn er als je terug bent.

X
    Wilbert

• 30 Oktober 2008 - 19:17

Gerrit Barends:

Way to go girl.

• 31 Oktober 2008 - 17:35

Margreet:

Nou, dan bin je precies op teed terogge vor de kraamvisite van die twie draken :-)

• 01 November 2008 - 00:29

Moedertjun:

Geertruida,

Het is vrijdagavond, nee nacht, 10 voor half 2, en ik ben klaar wakker :D
    Vandaag zijn Cel, Finn en Janna geweest
    Finn zijn haar is geknipt, staat zo gaaf en stoer, en Janna is net een rolade, haha, met haar mooie blauwe kijkers (14 kilo!!)
    Ze hebben samen met Bo gespeeld, en Cel en ik lekker bij gepraat
    Echt heerlijk, ben je al jaloers????
    Love you always

• 01 November 2008 - 17:23

Mannutjun:

Tis eigenlijk maar goed dat je wat langer wegblijft. Al die quality time die je 'moet' inhalen als je terugkomt. Ik zou ook nog een tijdje onderduiken ;-)

Goed hoor, en zoals ik al zei: dan wordt het weerzien nog toffer (is dat een woord...?)

dikke kus meisien

• 02 November 2008 - 09:20

Esther:

boehoe, moet ik mn trouwdag wier verzetten!!!
    naja moet dan maar.
    grapje lieverd, geniet lekker van alles. respect.
    xxx
    es en hendrik

• 02 November 2008 - 09:43

Alida Van Oene:

Nog een half jaar wachten tot jullie meissie weer terug komt na huis ..
    Kan het begrijpen dat je dat niet echt toppie vind ,maar ja ze kan het nu nog doen nu ze jong is en daar hou je dan ook rekening mee en dan heb je er ook wat meer vrede mee of niet dan ..zoiets leek me ook wel wat maarja nu je kids hebt kan en doe je zoiets niet 1,2,3 dus ze kan er nu nog lekker van genieten en op avontuur gaan maar als mama zijnde wil je de kids het liefste om je heen hebben toch?
    Dus ik snap het volledig denk ik
    doe haar maar de groeten van me en laat haar maar super genieten van alles daar maar dat zal ze ook vast en zeker wel doen toch

edit janny; Alida is een zus van Marta van Jack van de camping ;)

• 02 November 2008 - 17:00

Riekelt:

Hee hallo, ik ken je wel van gezicht (jij mij vast ook wel). Ik lees dat je 7 maanden gaat blijven. Petje af hoor ! Mijn nichtje is ook in Australie geweest en die zou geloof ik 4 maanden, maar die ging zowat " dood" van anwinnigheid.
    Succes daar, de goede maanden (zomer zeeeer heet) komen er aan.

• 03 November 2008 - 16:55

JanvanBerend:

Wat un spulletjen, je oalen wat eut, maar geniet ur van zo'n kaans kreeg je nooit maar.
    Doar moet je maar van eut goan.
    Groetjes van
    Jan van Berend in zun vrouwe.

• 03 November 2008 - 23:11

Starke Meindert:

Hey Geja,

Was net ff bai je va en moe... zit ik alle voorbereidingen te treffen...koem je niet :( oe is ut varder met je? zo te lezen en te zien eeuw je ut oardig nor de zin doarzo :)

• 09 November 2008 - 13:51

Judith:

lieve Gé,

Hoe moet dat nou dinsdag met Sint Maarten. Vorig jaar deed jij de deur open voor al die kindjes en je weet wat voor hekel ik daar aan heb om het zelf te doen. Ik dacht eerst mooi dat ik er niet ben, want het is schooldag/avond. Helaas heb ik maar tot 18 uur tentamen en ben sowieso om 19 uur thuis, dan val ik direct met mijn neus in de boter.... Volgend jaar reken ik weer op je diensten, maar dan in Lelystad ;-)
    Hoe is het met je en heerlijk denk ik om weer rond te reizen? Ik mail je binnenkort weer even uitgebreid.

Dikke kus en knuffel

• 09 November 2008 - 19:20

Willy:

Hoi Geja ....Ik vind het geweldig voor je dat je de kans van je leven aangrijpt
    Man man ...Ut klinkt mis un bietjun emo , maar ik bin ok arreg groos op je hoor lekkere .
    Betekut wel dat wai mit kars niet op de struun kunnen goan .
    Jammer..Maar ik hoop dat je vreselijk genieten .... In ik hou van je ....
    TAKE CARE ON THE ROAD
    dikke poes van mai

• 09 November 2008 - 20:34

O ja Geertje ...
    Ik heb iets heel moois gevonden dat onderin een oude doos zat...
    De tekening die jij ooit hebt gemaakt van Cristian
    Nu heb ik hem in mijn slide gezet ...
    Maar vond hem heel mooi om terug te zien en zal er een lijstje voor gaan halen ...dikke poes

• 11 November 2008 - 13:46

Marjan Romkes:

hey Geja,

Ja ja lekker laat met berichten, ik was al bang dat je alweer op Urk zou zitten en ik hier jou zit te berichten, maar gelukkig blijf je nu 7 maanden extra in Australie.... duzz niet le laat :p. Na alles te hebben gelezen en foto's gezien te hebben concludeer ik dat je echt op je plek bent daar in Australie. Ik vind het echt super gaaf dat je dit doet (ook wel een beetje jaloers hoor ;) ) Ik hoop dat je de komende tijd tot jezelf mag komen en mag genieten van de oostkust in Australie.

Liefs Marjan

ps: als je (ooit ;P)terug komt op Urk woon ik ondertussen in wijk 4-114 (ik trouw 16 april) je bent altijd welkom!!!

• 12 November 2008 - 17:33

Gerrie:

hoi gea
    ben blij dat het zo goed met je gaat
    hier gaat ook alles goed.
    het is daar ook lekker warm lees ik nou hier regent het stuur hier gauw wat warmte heen hahahaha
    nou de groetjes van deze kant en doe voor zichtig
    groetjes jan en gerrie en de kits en een dikke knuffel

• 13 November 2008 - 12:30

Jannetjun:

Lieve Geertruida,

Hoe is het met je?
    Al een kroegbaan gevonden, of zit je nog steeds broodjes te smeren? ;)
    Je zou mij sms-en....
    Maar ik wen er al een beetje aan, morgen kan ook volgende week zijn :D
    Ik ben vanmorgen naar Havelte geweest, voor de ogentest, en mag vanmiddag een leesbril, en andere glazen voor mijn draagbril uitzoeken
    Kan ik eindelijk je site lezen zonder loep, haha
    Mis je, hou onbeperkt van je, dikke poes

• 14 November 2008 - 05:34

Je Moepien:

Liefste.

Zie op hyves dat je online bent geweest, maar al weer weg,JAMMER

Kus

• 14 November 2008 - 11:19

Xandra:

Hey Gea!

Ik heb je kaartje gekregen! Onvoorstelbaar dat je daar aan gedacht hebt! Echt tof om iets van je te horen en goed van je dat je langer blijft en naar de Oostkust gaat trekken. Nederland is nu toch gewoon koud, nat en enigszins saai, dus hier heb je niets te zoeken... ok, behalve friends en family natuurlijk, maar die houden toch wel van je ;)

Ik hou mezelf op de hoogte door hier af en toe even in te loggen Wens je nog meer optimaal genieten en avontuur toe.

x Xandra

• 14 November 2008 - 12:27

Johanna:

Hey Geja,
    wat een grote beslissing, maar kan er helemaal in komen. En je moet later geen spijt krijgen dat je de oostkust niet hebt gezien. En je kunt dan wat langer nadenken wat je straks wilt gaan doen.
    Meid je moet lekker genieten.
    XXX

• 14 November 2008 - 19:03

Willy:

Nou vandage ad ik maceroni....
    Zat zo mun vla van mun burdjun te lepelen , toen ik an je moz dinken hahaha ..
    Docht , geja zou ut niet opeten zo....
    Nou fijn wiekend he !
    pas goed op jezelf

• 14 November 2008 - 19:54

Janny, Moeder Van...:

Ik zeg het nog één keer, het is GeJa !!! ;)

• 15 November 2008 - 11:28

Janita:

Hoe is het met je?!
    Je bent vast druk, druk druk (as usual)!
    Ik werk sinds vier weken bij de Rabobank in Emmeloord!
    Echt heel leuk.
    Nou, ik hoop dat je 't daar enorm naar je zin hebt!

Liefs Janita

• 16 November 2008 - 21:57

Oke het is GeJa!!!

@Margreet, welke 2 draken....? :p

Vurkopen ze doar ok Tedora GeJa?

Nou Knofje is arg beweeglijk oor, in ik zal van de week an de babykamer beginnen....
    Kin je Woezel & Pip?
    Voen Jo zo leuk...hihi

Oeja, ik eaw je skilderwark van un rot ei u redded, stelletjun jaloerse kattekoppen, wie dut dat nou he *boos*
    Maar gelokkig is ut goed u keumen in is je skilderaaie ongedeerd :)

Nou dat was ut wier, dikke oes lekkere!

• 16 November 2008 - 21:58

Madbo:

Zien je wel ik lijd an zwangerschapsdementie!

oes moet POES wezen vanzelluf!!!