Zuid eiland NZ: De Grand Finale!
Blijf op de hoogte en volg Geja
09 Mei 2009 | Nieuw Zeeland, Wellington
Voor moederdag mijn allerlaatste bericht maar allereerst ga ik mijn 'shitload' foto's oploaden en ondertussen tikken!
Dus tot zo!
Nou 't was een zware bevalling maar hier is ie dan, mijn laatste bericht!
Ps: er zal nog wel een bericht bij komen met de allerlaaste foto's van mijn terugkomst ed maar dat zien jullie wel ;)
Hier is't ie dan: Mijn allerlaatste web log vanuit het zuidelijk halfrond. En een goede dat is want ik kan eerlijk zeggen dat het Zuid eiland een waardige afsluiter van mijn reis is. Op dit moment zou je dat niet zeggen aangezien we opgesloten in onze bus zijn om het buiten stormt en vriest. Maar dat is eigenlijk geen wonder aangezien het hier bijna winter is en we de afgelopen 2 maanden ongelofelijk prachtig weer gehad. Ik kan nog niet geloven hieveel geluk we wat dat bereft hebben gehad, 3 dagen slecht weer in een twee maanden (stel je voor: rondreizen in Nederland in Oktober en November met 3 dagen slecht weer!).
Ok, ik weet dat ik al eens eerder heb gezegd maar ik kan echt niet ingaan op alles wat we hebben gedaan hier want dat zou saaier worden dan een sgp jaarverslag dus daar beginnen we niet aan. Geloof me, achter iedere bocht die je hier neemt is weer een andere waterval, zonsondergang of andersoort adembenemend uitzicht, zo erg dat je er simpelweg aan gewend raakt. Het is af en toe misselijkmakend, alsof je in een bouquet-reeks-achtige wereld van sappige schoonheid bent beland. Belachelijk. Kortom, dat wil je niet lezen.
Wat willen we dan wel lezen? Hoe diep ik mezelf in problemen weet te brengen in dit paradijs natuurlijk!
Dus laten we beginnen met onze ’main-activity’ van deze trip: hiking! (nederlandse vertaling: lange afstanden lopen door belachelijk moeilijk begaanbare gebieden met zere voeten en, in geval van het vriendje, een chagerijnige en zeurende vriendin die het jouw kwalijk neemt dat je haar hiertoe verplicht hebt) Sounds like fun niet? Dave is een fanatieke hiker die al heel wat kilometers in heel wat landen op zijn naam heeft, en natuurlijk wist hij zeker dat ik ook zoveel zou genie ten van deze sport. Dus, hop, schoenen en andere geschikte hiking spullen aangeschaft en op naar ons eerste lange hike. Heel erg lang dat is, wel 4 hele uren! Man, ik was kapot toen we terug kwamen! Onze volgende hike was zelfs nog moeilijker: 5 uur over moeilijker begaanbaar terrein! En daarna een 6 uur lange! Jullie hebben geen idee hoe trots ik op mezelf was toen ik terugkwam na die 6 uur (dat is 3 uur heen en 3 uur terug by the way). En hoe zeer mijn voeten deden. Maar dat kon me niet bommen: Ik was een proffesionele hiker! Ik had het gemaakt! Een sport waar ik goed in was! IK WAS DE HIKING KONINGIN!!!!
En toen sleurde Dave me van mijn roze wolk af met het commentaar: Zo, dat waren leuke wandelingen,
Volgens mij ben je wel klaar voor een echte hike….
Daar ga je dan met je grote mond…. Op naar je eerste echte hike.
En dat valt vies tegen. 7 uur, 13 kilometer lang en 1000 meter omhoog over modderige paden, gladde stenen, natte rivieren en andere extreem oncomfortabele omstandigheden. Ik wou echt dat ik die grote mond van me had dichtgenaaid en simpelweg had gezegd dat Dave’s zogenaamde ’wandelingetjes’ teveel voor me waren. Maar goed, ik had A gezegd en nu moest ik ook B zeggen. Doorzetten met je donder zou mijn papa zeggen. En ik ben blij dat ik doorgezet heb, want als je over de zere voeten, de moeilijke begaanbare wegen en het algehele oncomfort van de situatie heenkijkt dan is het echt erg leuk om te doen. Je ziet de meest ongeloofelijke dingen, komt op plaatsen waar je nooit met de auto (of een soortgelijke comfortabele manier van reizen) zou komen. Natuurlijk denk ik niet aan al deze positieve dingen als ik halverwege een zogenaamd ’landslide’ (=voormalig pad dat met omliggend land en al van een berg is komen sodemieteren) hang. Met mijn fantastische gevoel voor evenwicht heb ik meerdere bijna-doodervaringen doorstaan, langzaam als een slak zonder een kilo te dragen, terwijl Dave geduldig aan de andere kant van de landslide wacht, met ongeveer 20 kilo van onze spullen op zijn rug.
Dus nu aan het eind van onze reis hebben we 4 ‘echte’ hikes gedaan, en kan ik met trots zeggen dat ik een heuse hiker ben. Misschien niet de koningin van hiken, en olympisch niveau zal het ook niet worden maar goed, een overwinning mag het heten.
Over overwinningen gesproken: Met gebrek aan een douche, en veel lichamelijke activiteit (ik zweet emmers tijdens het hiken) moet je toch een manier vinden om je lichamelijke hygiene op peil te houden. Dus bij ieder meer dat we tegenkwamen stopte Dave, kleedde zich doodleuk uit en ging het erin. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was om in je nakende niksie met 2 graden celsius een gletjer meer in te stappen. Ik had altijd, hem stiekem uitlachend, vanuit de warme bus toekekenen, maar na 4 dagen geen sopje gehad te hebben moest ik er bij Lake Tikapo toch aan geloven. Volgens Dave was het ‘helemaal niet zo koud’ en kon ik er best in. Nou geloof me, het was ‘helemaal wel zo koud’, ik begrijp de uitdrukking ‘je tieten eraf vriezen’ nu volledig. Alleen voelde ik alles vanaf mijn nek niet meer, laat staan mijn boezem. Maar goed, na die eerste keer was het een stuk makkelijker, mentaal gezien dat is, en hebben we menig toeschouwer op het hoofd zien krabben terwijl wij een duik namen in de verfrissende (lees: ijskoude) wateren der NZ.
Een ander ontzettend koel ding wat we hier hebben gedaan is zee kayaken in het Abel Tasman natuurpark. Een ander ’fabulous’ idee van Dave, iets wat ik geleerd heb te wantrouwen na onze surf en hike avonturen. Maar vanaf het moment dat ik in onze gehuurde kayak stapte werden mijn eeuwen oude zeemans genen geactiveerd en had ik de tijd van mijn leven. Gezamelijk roeiden we al de gegeven tijden aan flarden, ondanks de belachelijke hoeveelheden eten en vooral drinken die we bij ons hadden (5 liter wijn en een doos bier voor 2 nachten, iedereen verklaarde ons voor gek). En het Abel Tasman natuurpark is simpelweg schitterend, laat de foto’s voor zichzelf spreken. Zeehonden die zo dichtbij komen dat je ze kunt aaien en zoveel vogels dat je zowat een migraine aanval krijgt van hun gezang. Alleen het vissen was niet zo goed als we verwachten. Na 3 uur (en 5 liter wijn) haalden we 2 kleine haaien (die waarschijnlijk al een uur aan onze lijn zaten) en een lokaas zak vol met krabbetjes binnen. Het leek mij wel spannend om te checken of die haaien echt tanden hadden (2,5 liter wijn maakt dat domme ideeen koel lijken), gelukkig was Dave nog net sober genoeg om mij ervan te weerhouden (‘Nee man G, laten we zien of die krabben echt kunnen knijpen!’) Maar niks vangen in NZ betekent niet dat je niks eet, want in dat geval pel je gewoon wat mossels van de rotsen of graaf je wat kokkels op en eet je dat (met een biertje van de supermarkt natuurlijk ;))
En dit is nog maar een greep van de dingen die we hebben gedaan. Daarnaast hebben we nog paardgereden, dolfijnen,pinguins en zeehonden gespot, concerten en rugby bezocht, hard aan het stappen geweest in Dunidun, boerderij werk gedaan, hot pools, gletjers en andere wonderen der natuur gezien maar vooral heel, heel veel lol gehad. Ik heb hier de beste twee maanden van mijn reis gehad, natuurlijk met dank aan mijn persoonlijke gids Dave, onze trouwe bus Bobby en vooral aan Nieuw Zeeland, met al haar natuurpracht en lieve mensen. Ik hoop alleen niet dat Dave iets soortgelijks in Nederland terug verwacht want dan heb ik een probleem (‘Nou Dave, dit is Urk, en dit is de Wabu. Dat was het dan, kom laten we dronken worden ;))
Dan rest mij alleen nog de taak om jullie allemaal ook te bedanken voor alle lieve reacties en steun die ik het afgelopen jaar heb gekregen. Jullie hebben geen idee hoe goed het je doet als je al die reacties leest op je belevenissen, dat heeft me door een paar moeilijke momenten heen geholpen. Jullie zijn allemaal schatten en over minder dan een week krijgen jullie al mijn poesen van de afgelopen maanden live.
Tot over een paar dagen lieve mensen
Dikke poes
Geja
10 Mei 2009 - 06:12
Marian:
wat gaaf,wier een aantal foto's :D
ut grote oftellen is begonnen,
volgende week om disse teed leg je wier op je ouwe bedde(oe nee,Tim of Jelle zun)
geniet ur nog ff van!
x Marian
10 Mei 2009 - 08:24
Je Moepien:
Ik vraag vannacht om half 3, en hoppa, daar staan ze al, straks lekker lezen
Ik heb de foto's samen met Gerrit bekeken, die zit hier om een bekkien :D
10 Mei 2009 - 09:52
Francisca:
Lieve Geja,
Ik hab je belofd om niet meer te reageren, na het bekijken van de foto's kan ik het niet laten.
Eigen komt het door wat je schrijft: "Voor moederdag mijn allerlaatste bericht", die woorden raakten me. Noem me een zeikerd, een sentiementele muts, vul het verder zelf maar in, het is allemal waar.
Leef je eigen leven, koester je vader en moeder zolang je hen nog hebt. Want er komt een moment dat het niet meer zo is, zo hard is het leven.
Op Urk zul je moeten inburgeren, je bent het niet meer gewend. Ach, weet je, alles went, behalve een vent. (Niet serieus bedoeld!)
Hartelijke groeten en heel veel liefs uit een zonnig Krimpen aan den IJssel.
10 Mei 2009 - 14:27
Judith:
Lieve Gé,
Wat een onwijs mooie foto's!! Ik ben er echt stil van en begrijp je tip voor onze huwelijksreis helemaal.
Volgens mij is het een onwijs goede keus geweest om ook nog naar NZ te gaan.
Ik wens je alvast een hele goede reis naar huis en heel veel succes met afscheid nemen.
Dikke kus en knuffel en tot zaterdag. Dan krijg je ze echt!
10 Mei 2009 - 14:56
Alice:
Wat een gave foto's en nog maar 6 nachtjes dan ben je er weer. Geniet nog van je laatste dagen daar en ik kom snel langs als je thuis bent.
Dikke poes en goede reis terug.
Alice -
10 Mei 2009 - 14:57
Madbo:
Woow Wauw wat mooi!
Nog een poar nachten in dan.....
Ik wil je (in in juni Dave) een goeie reaze winsen!
poes -
10 Mei 2009 - 20:31
Eunice:
men wie ad dat edocht maar nieuw zeeland likt me oast nog mooier dan australie..
tot zoaterdag kuun je niet wat loater laanden , nou moet ik zo akelige vroeg men nest eut ;) -
11 Mei 2009 - 06:08
Janny:
Lieve schat,
Wat een prachtig laatste afsluiting, gisteren zei je nog; ik doe een uur over één zin, en nu staat er een heerlijk verhaal :D
En ik ben super trots dat je de genen hebt meegekregen van zowel je papa en mij!!!!
Je bent een doorzetter, en voor mij heb je in navolging van je papa en ik de dodentocht uitgelopen....
Laat die lelijke medaille maar zitten ;)
De laatste paar dagen staan in het teken van vertrek, 3 dagen reizen, en dan eindelijk thuis
En Urk is ook mooi, alleen op een andere manier
En wat dacht je van uren lang in een warm bad liggen, met schone handdoeken en daarna frisse nieuwe kleren?
Ook leuk toch?
En iedereen die je dierbaar is weer zien
Nog even, en dan is het zover
Ik hou van je, wens je een goede (slaap) vlucht
zodat je uitgerust op Schiphol aankomt
Oja, doe je in Hongkong een mondkapje voor?
Stel je voor dat je de Mexicaanse griep op loopt, dan houden ze je vast en moeten we nog een week wachten, en dat trek ik echt niet
Grapje man, gelik janken zou Eunice zeggen
Tot over een paar dagen, kus -
11 Mei 2009 - 07:16
Ap Snoek:
Nou wat een verhaal! En mooie Foto's hoor. Nou nog ff en ben je lekker thuis. Sju sju x ap -
11 Mei 2009 - 07:23
Johnny:
Hey Geja,
Nou wat een reis wat een belevenis en nu zit het er al weer op... nog vier dagen en dan ben je weer lekker thuis bij je moedertje. Haha...
ik zie je vast wel in de wabu en alvast een goede reis terug...
(K) -
11 Mei 2009 - 07:39
Cel:
wauw......adembenemend mooi.....echt schitterend gewoon. Voor het eerst echt jaloers, dat zou ik ook wel willen zien, voelen, ruiken,horen, ervaren.
Ik kan me voorstellen dat je met pijn in je hart het vliegtuig instapt. En petje af voor jou en dave, super dat jullie zou geweldig goed jullie tijd kunnen delen in een klein busje in the middle of nowhere.
Nog 5 nachtjes slapen en je bent er weer..Ik droom zo'n beetje iedere nacht wel een keer over je. Ja, nu kan ik echt niet meer wachten.
Dikke kus, love you -
11 Mei 2009 - 07:43
Alice:
Nou dit wordt ook mijn laatste reactie. Op urk is ook genoeg te doen. hiken in het Urkerbos, zwemmen in het Ijsselmeer, poeren bij de grote singel en naar het strand. Nou de rest van de dagen nog invullen. Als er een rugby wedstrijd is in Castricum gaan jullie met ons mee.
Ik zie je snel.
Dikke poes Alice -
11 Mei 2009 - 09:21
Sanne:
goeie reis terug lievie!
tut! -
11 Mei 2009 - 12:46
Mardien:
ooooooeeeeeh black, as ik dit lees, kreeg ik kriebels in mun buk! Ik vin ut zo spannend vor iederiene dat jie wier in heus koemen, echt gaaf (gaaf is een bietjen een understatement haha)Ik hoop dat je een goeie vlucht terogge ewen, en ik wins je op schiphol een bult fun toe as doar iel urrek (behalve ik, de kids vermoren me as ik ze ur zo vroeg eut troggel) op je stoat te wachten, met as toppers vanzelluf je va en moe, die ut nou niet maar trekken!!! Poes -
11 Mei 2009 - 12:50
Mar:
P.S. Wat een prachtige foto's! Dat woater is mega helder, die weerspiegeling erin, echte schoonheid! X -
11 Mei 2009 - 14:05
Madbo:
Hier niets te doen?
Er zijn al wat suggesties gedaan....
Vissen aan de singel, zwemmen in het Ijsselmeer, hiken in het Urkerbos en dan hier mijn bijdrage....
Bungee Jumpen vanaf de Urker Vuurtoren de Ommelebommelestien beklimmen, Ginkiestocht, rondje eiland Urk wandelen en dan proberen om binnen 2 uur weer thuis te zijn. Gaat jullie toch niet lukken want iedereen die je tegenkomt belaagt je met vragen hihihi.
Intervieuwtje bij UrkFM :p
Dus er is hier genoeg te doen, oja dan de kroegentocht *rollend oogjes* want zijn er wel genoeg kroegen om de kroegentocht te doen???
Enne pssst niet verder vertellen hoor, maar wij hadden zaterdag jl visite van een goede vriend van Jo....
"Hey wat een leuke kerstkaart!" (hij keek zo van mmm das een lekker wijffie, want toen ik over Kiwi begon betrok zijn gezicht) Ja he zei ik, dus vertelde ik je avontuur. Ja je hangt nog steeds bij ons in de keuken!
We koesteren je foto en je verhalen, ik hoop dat dit met je terugkomst niet afloopt want we hebben er erg van genoten.
Dus GeJa jij ook bedankt voor je mooie foto's en je fantastische verhalen!
Goede reis terug lekkere....
11 Mei 2009 - 15:52
Margreet:
man man geja wat eaw ik ok genuten van je avonturen,mit af in toe zelfs een jaloers gevoel zucht.
maar aarlik gezegd voen ik ok die foto,s uut nieuw zeeland mooier dan australie,had ut ur nog over mit je moepien bai un bekkien dat ik je echt kon begrepen dat je verliefd wazzen op dat laand.
ik wins je ok un goeie terogreaze inne net wat je moepien skrift doen un moendkeppien omme in lot dave dat ok doen.want we willen je graag gezoend wier omme. x margreet -
12 Mei 2009 - 06:19
Judith:
lieve meid,
Volgens mij ben je inmiddels volleerd hiker en kunnen jullie zo met ons mee de bergen in. Wat is het super he zo op de bergen. Alleen al door je verhaal te lezen, te foto's te zien en te denken er aan krijg ik er alweer enorm veel zin in.
Ik wil je nog een hele goede reis naar huis wensen en zie je zaterdag.
dikke kus Judith -
12 Mei 2009 - 09:12
Roel En Jos:
goede reis en we horen en zien je in juli vast wel -
12 Mei 2009 - 14:11
Sanderrrrt:
Natuurlijk kan ik niet Sjaak Afhaak zijn in dit gezelschap en al is t wat dubbel om je te krabbelen en te ehh.. waarbenjijnu'en, doe ik t toch maar, want dan kom ik misschien hoger in de top 'wie-ga-ik-zien-als-ik-weer-terug-ben' ;-). Haha nou zie maar lekker wat je goed dunkt, eerst uitslakken, reintegreren, in isolatie gaan, let me know if you're ready for a shitload of missing-you dat er hoognodig uit moet. In Fryslan, op Urk, of obscuur ergens in de polder, das mij alles best ja! En nog maar een paar dikke flatsen op je gezicht van die dwarse ;-) x -
14 Mei 2009 - 12:20
Jannetjen:
Allerliefste,
Terwijl ik dit tik, ga jij je laatste nacht in van je eerste, maar zeker niet je laatste wereldreis
Nog zo'n 24 uur vliegen, plus de nodige stops, en dan ben je weer in Nederland, kan het nog niet bevatten.....
Ik stik van de zenuwen, waarvoor weet ik niet ;)
Ben super trots dat je het als enige, van de groep die 15 mei 2008 vertrok, zolang heb vol gehouden
En nu moet je weg, want je visum loopt af
Zo fijn voor ons!!! :D
Tot zaterdag poppe, k hou van je, onbeperkt X -
15 Mei 2009 - 14:55
JanvanBerend:
Wellekom teus Gea, wat eawen we geneuten van je vurslagen in ok van je foto's.
As ik dit skreef bin je bijna wier teus noa un joar van afwezigheid.
Maar in ieder geval bedankt vor al die mooie ploatjes die je doar umaakt eawen.