Sydney! Kakatoe's en drankcursussen! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Geja Urk - WaarBenJij.nu Sydney! Kakatoe's en drankcursussen! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Geja Urk - WaarBenJij.nu

Sydney! Kakatoe's en drankcursussen!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Geja

23 Mei 2008 | Australië, Sydney

Hee lieve schatten thuis!

Ik vind het zo fantastisch dat jullie zoveel reageren op mijn waarbenjij.nu, dat moet ik eerst even kwijt. Zit met de tranen in mijn ogen te lezen (van het lachen that is)

Bij deze excuus voor het fronken berichtje van een paar dagen geleden, maar als ik dat niet had gedaan hadden jullie waarschijnlijk gedacht dat ik was ontvoerd door een aboriginal Joran van der Sloot ofzo.

Maar goed, er is zo vreselijk veel te vertellen dat het gewoon onmogelijk is om het allemaal te gaan tikken in het internet cafe waar ik nu zit, want dan ben ik vanavond om 12 nog bezig (en ik heb maar 3 uur). Dus ga ik proberen (proberen!) om het kort te houden. (geja en dingen kort houden,in 1 zin.....)

ok, het afscheid vond ik erg zwaar, was bijna omgedraaid bij de douane maar gelukkig kwam ik net na de douane al een lid van mijn groep tegen die zich net zo ellendig voelde als ik, en was het meteen een stuk minder erg. Bij de incheck hal ontmoette ik de rest van de groep, 10 man, 7 jongens en 3 meiden. Allemaal indivuduele backpackers en 1 stel (Dave en Romy).

De vliegreis naar Hong Kong was ontzettend lang ondanks dat ik schijnbaar 6 uur in coma heb gelegen door de valium (ik had niet het gevoel dat ik zolang geslapen had maar volgens de anderen lag ik constant mijn stoel eronder te kwijlen als ze naar me keken). Hong Kong was belachelijk massaal en lelijk, echt 1 van de meest depressing plaatsen waar ik ooit ben geweest (Emmeloord is er niks bij ;)). Er was een mogelijkheid om een tour te doen maar ik was te moe om uit mijn ogen te kijken en ben daarom 's middags gaan slapen in ons hostel. Overigens was ik natuuuuuuuurlijk weer vergeten om allemaal handige dingen in mijn handbagage te stoppen (onze tassen kregen we pas in Sydney terug) en moest ik dus overleven op de spullen van anderen. Dus me gedouched met andermans douchespul, afgedroogd met andermans handdoek en geslapen in andermans t-shirt. Geja knaak.

's Avonds doorgevlogen naar Sydney. Helemaal blij toen ik aankwam natuurlijk. Sydney is echt prachtig, een ongelofelijk mooie stad (maar na Hong Kong vond ik alles mooi). Meteen maar doorgereden naar een uitzichtpunt waar vandaan we de Harbour Bridge en het beroemde Oprah House konden zien (en ja pa, ik heb la-ding-en foto's genomen. Daarna naar het hostel (The Woodduck Harbour City Mirjam ;))waar we onze spullen kwijt konden. Leuk hostel, vol met backpackers waaronder veel nederlanders. Ik lig op een kamer met Dave en Romy en het andere meisje dat alleen is, Floortje. De jongens liggen met z'n allen op een andere kamer te stinken. 's avonds gebarbequed, en mijn eerste kangaroe gezien, op mijn bord that is. 's avonds meteen maar gestapt, naar een Ierse pub waar live muziek en (weer) veel backpackers waren. Heeeel leuk (lees: dronken;)).

De volgende dag hebben we Syney verkend, gelopen door een enorm park hier, The Botanic Garden. Overigens heeft Sydney heel veel parken, en is bovendien erg groen en schoon. 's Morgens zitten de wilde kakatoes op je balkon. Maar The Botanic gardens zijn echt prachtig, veel verschillende bomen en planten en aparte beesten (oa vleermuizen zo groot als vossen die hier met hele kuddes in de bomen hangen, Ibissen en ja... Spinnen, das dan weer wat jammer). ook hebben we een Opossum gezien, wij helemaal blij (onze eerste wildlife ervaring!) en dat beest (en alle australiers die langskwamen) had echt zo iets van 'stel jullie niet zo aan'... Daarna een cruise gedaan door Sydney's enorme haven (al ben ik als doorgewinterde Urker daar natuurlijk niet zo van onder de indruk ;)). Gepicknicked op het stand, ik heb gezwommen (jaaaah Sanne, ondanks de haaien) bikkel als ik ben (de rest zat met kleren aan op het strand me uit te lachen). 's Avonds met z'n allen uit eten (wat hier echt spotgoedkoop is) en weer gestapt.

Dag drie was een regeldag, wat betekend dat je heel veel suffe dingen moet regelen (oa een sofienummer en bankrekening). 's middags de stad in met een jongen uit de groep en 's avonds weer uit eten (voor 5 dollar haha) en terug gegaan naar het hostel. Dit klinkt heel verstandig maar over het algemeen kun je in het hostel nog dronkener worden dan in in een kroeg aangezien al die backpackers aandelen lijken te hebben in goedkope wijn. Wel vroeg op bed gegaan want de volgende dag moest ik vroeg op want...

De volgende dag een excursie naar de blue mountains! Dat is een ravijnen/bos park bij Sydney in de buurt (in de buurt is in Australische termen 3 uur rijden). En wat was het daar schitterend!!! Het was een beetje jammer dat we erg veel moesten lopen op hele verradelijke paadjes (jammer gezien mijn motorische skills) maar de uitzichten waren zondermeer al deze moeite waard. Jammergenoeg was ik mijn fototoestel vergeten (Knaak... Ik weet het)
's avonds helemaal kapot natuurlijk, nog een uur geslapen in de bus, helemaal vaag wakker bij een tankstop (is dit Sydney? Waar is het Hostel????)
Daarom niet gestapt, maar wel gezellig met z'n allen op het rokersbalkon (deze groep roooookt! Ze zijn verantwoordelijk voor 90% van het broeikaseffect haha) en sommigen van ons zijn geknipt door onze huiskapster Romy (zie foto's)

Volgende dag lekker rustig aan gedaan. Wel mijn vervolgreis geregeld! Een lid van onze groep, Maui (onze benjamin> 18 jaar) heeft echt een asociaal grote ford falcon gekocht waar we mee de outback in gaan! En ik mag mee, samen met Floortje en Stan (een leuke relaxte limburger).
's Avonds weer gestapt en mijn fronken stuk getikt.

Gister moest ik dus die drankcursus volgen (met een kleine kater trouwens, grappig genoeg), samen met Bart en Marco. Die heb je hier nodig wil je in een bar werken. De drankwetten van Australie zijn heel anders dan in Nederland, veel bettutelender (

• 23 Mei 2008 - 05:13

Geja:

Oja, sorry mam en pap van de bezopen foto's. Ik heb ze ook niet allemaal een naam gegeven want daar heb ik geen tijd/zin in.

• 23 Mei 2008 - 05:41

Judith:

lieve Gé wat heerlijk om allemaal te lezen. Is wel heel bijzonder om jou te horen vertellen wat in al die reisgidsen staat. En je bent er gewoon geweest!! Geniet ervan!! Dikke kus

• 23 Mei 2008 - 06:47

Janny:

Lieve Geja

Wat heerlijk om te lezen wat je allemaal ziet, meemaakt en hoe vaak je dronken bent (grapje man, gelik janken)
    En wat een geweldige foto's allemaal....
    Het lijkt wel of je al een maand weg bent, ipv 9 dagen
    Ik hoop dat de auto door de keuring komt, en dan op weg naar Darwin
    Geniet over al van, want dit is éénmalig (hoop ik) ;-)

dikke poes

• 23 Mei 2008 - 06:52

Haunting:

Hey sweety,

Heel indrukwekkend verhaal. Ik krijg gewoon zin om ook zoiets te doen :D.

En met de foto's erbij krijg je helemaal een mooi beeld hoe het land is.

Ziet er zwaar gezellig uit daar :d.

have fun

liefs Aren

• 23 Mei 2008 - 12:21

Sander:

Hehe hi lieve schat, laat ik maar weer ff de bastard uithangen (gotta do what you do best:)).. Het House van onze gezette negroide hartsvriendin Oprah staat ergens in de Verenigde Staten. Dat was de andere kant op geweest. Waar je nu terecht bent gekomen, staat echter wel een Opera House, die witte met die schelpen dus. Ikweetoch, ik ben je lievelingsklootzakje!! :-) kusje! Kick ass daar!!
    De Sander

• 23 Mei 2008 - 15:31

Lub:

Meid ik word zo jaloers op je, dat je al zoveel gedaan hebt in 1 week. Hou nog wel wat over voor de andere 7 maanden :P Leuke foto's ook, vooral met die "beroemde gans" haha. Ik hoop snel weer van je te horen/lezen en blijf dronken actiefoto's maken! Genieten :D

• 23 Mei 2008 - 16:16

Cel:

Hi lieverd,

Echt geweldig om te lezen!! Moet bijna n traantje wegpinken..(gaat ie komen dan de tsunami??;) )
    Geniet ervan, maar dat hoef ik niet te zeggen denk ik, dat doe je toch wel!!
    Doei schat, ik denk iedere dag wel een xtje aan je..; 'wat zal zu nu weer aan t uitspoken zijn in dat verre,verre Aussie-land.' Blijf t wauwie vinden, t idee dat je daar gewoon helemaal in je 'uppie' zit!

Dikke kus

• 23 Mei 2008 - 21:55

Madbo:

hèhè, de brand is weer even geblust ;)

dikke poes

• 24 Mei 2008 - 15:14

Jannetjun:

hai skattie,

Heb net met Bert en met poppe Jan koffie en een biertje gedaan.....gezellig, kijk dat loop jij nu wel mis.....;-)
    Iedereen is blij met je verslag, zo blijven we een beetje op de hoogte, Enne....ik hoeft niet alles te weten, haha, de foto's spreken voor zich
    Jan vertelde mij over skype, lijkt mij wel wat, dus daar ga ik achter aan

Denk aan je, liefs en een dikke

• 25 Mei 2008 - 07:47

Papa:

haai lekkere

indrukwekkend wat je allemaal meemaakt daar in dat verre land maar wel heel leuk om te lezen.
    mooie fotos en vooral van het Oprah House natuurlijk!
    Nou meis ik kijk al weer uit naar je volgende verslag kijk goed uit en weet dat ik veel van je hou!!! papa

• 25 Mei 2008 - 11:34

Hee Dromer!!!!!!:

Je telefoonnummer is

06 1415163099

kus

• 25 Mei 2008 - 19:21

Mannutjun:

Gift nix or meisien.
    Wat een vette bak trouwes. Als je geen slaapplek onderweg kunt vinden kun je daar altijd nog in wonen. Ik ben wel een beetje jaloers, alhoewel ik dat natuurlijk niet durf. Ik moet een perfect uitgestippelde planning hebben voor zoiets.......WRONG. Kan niet.

Mijn eerste 'verjaardagpartijtje' zonger joe is vanzelluf uitgelopen op een fiasco. Veel te veel mensen in een veel te klein huis met veel te veel drank op en dan moeten vertellen:"mmm, misschien is de drank een heel klein beetje op?" Toen zijn we maar verder gegaan op coke en heroine... Was weer een toppertje. Nee toch?

Ik hoop weer snel van je te horen poppe
    Dikke kus

• 25 Mei 2008 - 21:13

Sanne:

ik wacht nog steeds op die mail van jou......

• 27 Mei 2008 - 03:50

Goodmorning Lekkere:

Inmiddels alweer een uur of wat aan het rijden....
    Het is hier kwart voor zes, en vandaag is Ab echt jarig, zijn kado heeft hij zondag al gehad, goed van mij hé?
    Hoop dat je vandaag even kan schrijven, kus ook van je papa

• 27 Mei 2008 - 07:48

Hee lieverds

Vanmiddag zijn we aangekomen in Melbourne!! Jeej!!! Wez ijn er net maar het bevalt me nu al, er hangt hier een erg relaxte sfeer. Ondanks het vreselijke weer (regen en kou) Het hostel waar we overnachten is eigenlijk een cafe met een paar kamers dus dat is net mijn kopje thee. Heb nu niks bij me maar morgen ga ik even een lang stuk tikken over onze reis hier naar toe en wat foto's opladen.

Judith: Het is hier idd schitterend, tijdens de reis hiernaar toe veranderde het landschap iedere 10 minuten volledig. Prachtig.

Lub: Vandaag weer een nieuwe koele foto met 'the goose' gemaakt, bij een levensgrote soortgenoot van hem. Men is hier gek op GROTE DINGEN namelijk (morgen zie je wat ik bedoel)

Cel: Mij wel missen maar geen smsjes terug sturen he? Lekker ben jij ;) Nee hoor, grapje, mis jou ook.

Ab: Feestjes geven zonder mij, je had beter moeten weten... nOgmaals gefeliciteerd lekkere

Sander: Je bent een lul maar toch hou ik van je

Aren: Volgens mij is dit net wat voor je, pak je tassie in en kom! ;)

Madbo: Welleke braand?

Papa en Janny: Zonder jullie was ik er niet en had ik een stuk minder berichtjes op mijn waarbenjij.nu ;) Hou van jullie

Allemaal trouwens!

• 27 Mei 2008 - 07:48

Hee lieverds

Sander: Je bent een lul maar toch hou ik van je

Aren: Volgens mij is dit net wat voor je, pak je tassie in en kom! ;)

Madbo: Welleke braand?

Allemaal trouwens!

• 27 Mei 2008 - 12:29

Jannetje Jacoba:

Lieve Ge,

Heerlijk om even (een uur) je stem te horen, en naar je verhalen te luisteren
    Kan ik echt een poos op teren.....
    Blijf genieten, het is jou feestje
    Love you always

• 27 Mei 2008 - 21:04

Ries (femmy):

geja,hartstikke gaaf dat je dit allemaal kan doen,ben gewoon jaloers op je

groetjes Ries

• 28 Mei 2008 - 04:51

Cel:

O, nee...begrijp ik het goed als ik lees dat je mij smsjes hebt gestuurd??Ik heb echt niet eentje gehad!!Wel mn goeie nummer overgenomen toch? Niet eentje van 6 jaar geleden ofzo??Paniek in de tent..

Ben blij weer iets van je te lezen. Wat zal het mooi zijn daar!!
    Ik stuur mijn mobiele nummer voor de zekerheid nog even naar je inbox.

dikke kus

• 28 Mei 2008 - 07:36

Vers Van De Pers....:

Aangezien ik je van alles op de hoogte probeer te houden....
    Tromp en Hilda hebben een meisje gekregen, ze heet Regina, en is keizerlijk ter wereld gekomen!!!!
    Alles goed, mat Hilda en baby, gaaf hé?

kus

• 28 Mei 2008 - 08:53

Alice:

He vismoat,
    Leuke foto's allemaal en bedankt voor je sms, cool een sms uit Australie, hoe duur is dat eigenlijk, denk aan je - 18 Euro. Ik hoop dat alles goed met je gaat, ik ga vanavond naar de Wabu en neem er eentje op je.
    Veel liefs en een dikke poes.

• 28 Mei 2008 - 14:43

Boop ;):

Heey Gea,

Wat een geweldig spannend avontuur! Good for you!

Enjoy...

(Lot oens niet te lange w88 op de naaije foto's, oor!!!)

• 28 Mei 2008 - 19:09

Mannutjun:

Feestjes geven zonder jou, tja... das lang niet zo leuk natuurlijk. Maar dr waren heel veel mensen die het toch probeerden wat ook nog lukte. Maar ik heb mijn best gedaan om de juiste gastheer uit te hangen aangezien jij dat altijd deed en ik mijzelf volgoot met liters alcohlische versnapperingen. 'Dames und Heren, de eerste twie drankies schink ik in en de rest pakken jului zelluf maar! jului ewun gien lepra ommers?'

Veel plezier skattien

P.s. ik ben bij de tandarts geweest, mijn onderste twee verstandskiezen moeten eruit! Ik neem aan dat je wel even terugkomt om mijn handje vast te houden......? Anders pluk ik wel iemand van de straat.

• 29 Mei 2008 - 18:14

Familie Doorzon :

haai lekkere, oe is ut doar.... Leuke foto's likt net of we ur een bietjen bij binnen... (you wish zucht) nou zitten doar ok nog een bietjen leuke mannen dan... (natuuuuurlijk voor enkel platonisch & gezellig onderhoud). afijn, we hopen gauw wier een naie update te kunen lezen!!! LY Arie Mardien en die 2 stinkerds van oens

• 30 Mei 2008 - 04:38

Je Vroege Vogel Moep: